BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, August 22, 2009

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan buat semua insan yang bergelar muslim .... siapa yg sempat baca minta maap lah yekk ... ada lagiii citer citer din sebelum pose ni tapi nnti din update keh ... pasal skrg busy sikit siap kan assingmentt .... heheheh okeh lah apa apa pun syg semua ... muahhhhh
salam ramadhan semoga amalan diterima...

Friday, July 31, 2009

I found It.....

Akhirnya..... jumpa juga apa yg dicari .. kenangan selama setahun

video

Bersendiri lagi...

Ermmm dok sendiri lagi ari nie .. nasib lah blog ada .. tak lah meroyan din ... dok umah sowang sowang dgn dlm keadaan utk pulih dari demam n batuk ... ari ni ada lah citer sedih ermm boleh dikatakan sedih jugaklah tapii biasa biasa jelah .. nak dijadikan cerita .. lepas kuliah nak pi klcc then nak lah makan sama sama insan yg aku syg. gigih katanya tak makan dari pagi simpan lapar hingga ke ptg semata mata nak makan kat klcc .. setiba jek di klcc org punya lah ramai . almaklumlah ada pc fair kat kl convention center... dah tu gigih dgn bahagianya naik atas lah nak ke kedainya .. setiba di depan kedainya ramai lah pulak ermm tak yah masuk lah .. lepak kat luar dulu ... ermm pusing pusing cuci mata ternampak n bertentang mata din dengan insan yg digelar xxxxxx dah tu salam segala .. tanya dia tunggu xxxx ker aah , tanya dia lagi dah makan .. dia jawap dah makan dah nak teman xxxx makan aku pun jawap oo yer ker.. ermmm aku pun dgn rasa entah lah rasa apa tah time tu ... ckp dgn xxxxxx okeh lah xxxx lambt lah nak pi pc fair lah.. dia kata tak nak tunggu ker .. ermmm aku jawap takperlahh ....



aku kuburkan hajat nak makan bersama dgn xxxx di klcc then aku terus balikk dgn keadaan perut aku yg masuk angin sampai lah skrg ni walaupun dah makan tetap sakitt .. then aku pun buat biasa jelah .. itulah citer hidup sendiri skrg ni ... ..





Lepas ni kena Blajar :



makan atau tak makan sendiri...

sakit atau sihat sendiri.....

ada duit atau takder duit sendiri......

hidup dah tentu sendiri..........



Aku tak nak lah si xxxxxx pikir bukan bukan ttg aku dan xxxx lagi .. aku nak mereka bahagia. dan aku harap xxxx bahagia dan dapat apa yg dia tak dapat dari aku dulu... Doa ku sentiasa mengiringi perjalanan mu ...... dan permintaan ku yg terakhir kepada xxxx agar aku dapat menetap disini sampai aku tamat pengajianku. ....



apa lagi nak tulis tetiba sedih pula......



Thursday, July 30, 2009

Selagi Jantung Ini Berdegup..

Setelah lama mendiamkan diri dari blog ini .. kini kembali selepas pulih dari sakit ... tak series pun tapi demam diwaktu ada nya wabak H1N1 ini amatlah menakotkan ... tapi alhahmulillah dah mula recover from it.... Apa pun insyallah semuanya okeh ... kena jaga kesihatanlah lepas nie.. hidup bersendiri biasalah .. kini dia sudah ada pengganti , alhamdulillah syukur ada juga yang akan menjaganya lepas ni. tapi harapan ku agar ku dapat menetap disini sampai akhir waktu aku belajar..

Aku tidak boleh menjangkau apa yg akan berlaku selepas ini. cuma ku hanya mampu berdoa sahaja.. harap semuanya okeh.. kepada insan baru yg telah bertakhta di hatinya hope takperlu cemburu kerana kami biasa sahaja. hope u akan paham .. Aku akan sentiasa mendoakan kebahagiaanmu selalu.

Apa pun biarlah blog ini akan menjadi teman setiaku ketika ku bersendirian selama melayari kehidupan sendiri ..



salam sayang

Friday, July 3, 2009

sudah tiba saat nya untuk kembali...................

ermmmm lama rasa nya tak menulis kat blog nie ... nie pun ada terluanggg dan kurang sikit malas nye... huhuhu ermmm skrg ni pun dah ada kat kl menanti waktu ku pulang untuk menggerakkan otak ku yg telah 2 bulan bercuti ... ermm tiba di kl jek kena sakit tekak then sambung dgn demam ... ermmm takottt nasib bukan H1N1 huhuh mintak jauhh ... tapi dalam perjalanan balik ke kl tempoh hari .. din ada singgah umah jiran kat jb dulu ... yg rabiiiii umah dia besoo gilerr ..din pun apa lagii ... amik lah gambooo mcm mcm gaya lahh huhuhu .... apa lagiii jom tengokkk ........ ermm lambat pulak lah nak masuk gamb kat blog nie lagi. din pakai broadband maxis .. ermmmm nnti ada masa din tunjuk kehh ..... skrg dah ari sabtu , isnin ni kena lah berjuang ... dah mula kuliah ... jadi sampai disini dulu lah din tulis yekk .. ada masa terluang nnti insyallah din akan tulis lagi ...

Saturday, June 13, 2009

Lama nya.......

lama nya tak buka blog nie.. selalu baca blog org jek ... skrg dah 14 Jun dah nak naik kuliah semula ... cuti ni dok umah jek ... rehat kan kepala otak yg ada mcm mcm nie ... hope semua nya akan okeh n seperti sedia kala bila lik kl nanti .. aku pun nak kena study smart n hard lepas nie dah masuk tahun dua .. tinggal 4 sem lagi untuk aku di gelar seorang yang berjaya ... i hope lepas aku grad aku leh dapat kerja impian







.... ermm nak tahu kerja impian ku .. tungguu sat ..... huhuh


ermmm itu pun kalau dapat lah kerja bersama syarikat sebergini .. huhuhu impian sebenarnya nak pi jalan jalan di negara org .. jika ada rezeki ada lah kerja dgn mereka . huhu dulu pernah pi interview tapi huhuhu kecundang . hahahah ... tapi sapa yg baca hope doakan lah dapat heheheh ..

bnyk pulak citer huhuhu lama tak menulis lepas ni masuk kuliah kena tulissss sampai mls nak pi tulis hehehehe apa pun doa kan yek kejayaan saya .... i love u allss my freee......


Saturday, May 30, 2009

17 & 18 Mei ....











ermmmm firstly sorry bnyk bnyk baru nak update busyyy memanjang lahh .. ni baru nak recover balikkk .. badan pun sakit sakit .. antara kerja yg buat saya busyy ni lahh tengokkk org lain nak kahwin saya busy nak gilerr nasib lum gilerr lagi .. hahahah Buat goodies utk tetamu yg datang adalah dalam 1500 buah penat gilerrr sampai terkangkang buat nya . hehehhe

Friday, May 15, 2009

Jalan - jalan cari makan .....
















huhuhuhuh bergambar di negara sendiri.. mcm pelancong dah pulakk





hehehheheheheheheheh....

Monday, May 11, 2009

Maaf Semua................

Ermm sejak 3 mei jejak je kaki ke johor bahru ni saya terus sibuk uruskan persiapan perkahwinan akak saya bulan 12 nnti ...pi ayer hitam lah , kluang lah mencari goodies(cenderahati pengantin) dan tempah baju . dekat seminggu juga sibuknya.. ini pun tak abis lagi kemas....
ni baju pengantin .. yang atas tadi tu baju mak pengantin ...

Tiba pula 10 mei sambut blah MOTHERDAY kat rumah nenek saya ada gamb ttpi nnti lah saya upload.. heheheh , tetiba semalam selsema kuat dari tghari sambaii mlm ... ari ni pulak tekak sakit .. ermmmmm harap baikkk n tak ada penyakitt yg merbahaya lah yek .... takot lah skrg kan penyakit selsema bxbx tu huhhuuhuh .. pasal esok nak pi singapore... jgn lah sakittt ya allah .. amin ..








Monday, May 4, 2009

Boring....

Hari ni tak buat apa .. sty kat rumah and online jek .. huhu .. boring lah juga nak tempoh 2 bulan mcm ni ... hehehehehhe..

Sunday, May 3, 2009

Penat + Letih = kata seerti ..

Ermmm penatnya .... tiba di pudu jam 830 pgi mcm tu .. naik bas jam 1030 ... jadi melepak lah kira orang ulang alik kat pudu tu ... then dah tiba jam 1030 pula naik bas... dapat pula double sit ... duduk dengan mamat katanya... dah tu dapat tidur sekejap je... sedar sedar dah sampai kampung bemban.. then dalam jam 215 pm dah sampai jb .... turun kat taman johor then akak aku jemput ... dah tu lik umah ............. lepak punya lepak .. tup tup dah jam 400pm...
masa untuk hantar ayah aku pi kerja ... lepas hantar dia... pi hantar adik aku pula kat pasir gunag .. dah tu pi giant beli barang pasar time bayar tu jurujual tu punya lah kedekot nak pagi plastik ... apa lagi aku pun hangin lah ... aku cakap "tak terjejas gaji awak pun kalau bagi sy plastik nak letak barang basah ni" terus dia senyap .... dah RM 350 ++ abis kat giant tapi ermmmm kedekott minah tu ... kena bahasa senyap terus....
lepas tu pi angsana pula mak aku nak bayar apa tah .... then aku sempat sempat beli 2 helai baju.. nak melaram katanya .. hehehehe itu lah kegiatan aku ari ni .. tak berihat pun .....
ponatttttt aiyoooo.... sekarang nak rehat ... nnti kita sambung yek syg semua din ...

Saturday, May 2, 2009

Dah tamat...

hari ni last paper.. ermm rasa letih dan penat sangat .. akhirnya abis juga exam utk sem 2 nie... huhuhu harap harap penat lelah ni semua dibalas dengan keputusan yg cemerlang .. amin ...

hari ni lepas exam pi pudu beli tiket balik jb .... besok balik jb , bas jam 1030... kena bangun pagi juga nie.. aduhh .... nasib tadi beli tiket ada lagi kosong ...


huhuhuhuhuh.. okeh lah penat nie .. nnti sambung bila dah sampai jb yek ... hehhehe...



muahhh ... muahhh ... muahh....


selamat tinggal kuala lumpur untuk 2 or 3 bulan...


sayang semua

din.

Thursday, April 30, 2009

kenangan bersama .........................

video








1 Mei 2009


saat menyedihkan.....saat pilu....... tarikh keramat.......
tiada ikatan apa pun lg......

Wednesday, April 29, 2009






RELA SETIA by DIDCAZLI

Termenung bila sendirian

mengunung seribu harapan
tak mampu ku melupakan
walau kian kehilangan


Kerna ku terlalu ingin kan
untukmu riang berkekalan
rela ku berlalu

walau mungkin tak termampu
Selagi daya hatiku

iniakan tetap ku menyayangi


Duka tiada ku peduli

bila rindu membelenggu
selagi nadi belum terhentiku

buktikan cinta sejati
tak mungkin akan ku kesali
kerna hidup mu kian bererti


Tak mungkin mudah kau mengerti
tak ingin saling di lukai
kedaifan ini
menjadi penghalang sanubari


Selagi daya hatiku ini

akan tetap ku menyayangi
duka tiada ku peduli
bila rindu membelenggu
selagi nadi belum terhentiku

buktikan cinta sejati



Tak mungkin daku kesali
kerna hidup mu kian bererti
Rela ku terus setia
menyayangi mu
menyintai mu
walau berjauhan
teguh kalimah kasih ku...


Rela ku terus setia
menyayangi mu
menyintai mu
walau berjauhan


Teguh kalimah kasih ku
termenung bila sendirian
mengunung seribu harapan
moga kau mengerti
bila nadi ku terhenti


Malam ini...


ermm tetiba perut lapar.. aku pun turun bawah beli makan ... waktu ni si dia dah takder pi jumpa kawan kot ... ermmm .. apa pun dia tak bagitahu lah nak pi mana or wat lah .. ermm harap dia selamat dah ... dah beli makan terus terasa nak blogging lagi itu yg tulis jek ... time kuar n masuk bilik tadi housemate aku tu senyap jek .. mungkin sentap pasal broadband kot ... ermmmm entah lah ... si dia pun seakan akan menyalahkan kelakuan ku tempoh hari kan . jadi biarlah aku berdiam diri utk beberapa hari sebelum aku pulang ke johor bahru ...
sambil blog ni sambil makan ... abis keyboard terperecik kuah mee ni
huhuhu ... hanya itu yang mampu makan ... apa pun bersyukur .. aku harap last paper exam aku , aku dapat jawap .. doakan yek semua .. okeh lah tak boleh berikan tumpan lah nak makan nak blogging lagi huhuhuh
apa apa pun selamat malam semua ... apa pun aku tetap sedih dengan segala keadaan yang berlaku .... tapi apa kan daya doa sahaja lah ...



"Suatu saat akan tiba bila aku akan mengenangkan kisah lalu .. walaupun ia pahit tetapi tetap kutelan seperti manisan, kini tiba di saat akhir ini aku akan pulang bersama kenangan pahit yang mengguris benak ku walaupun itu bukan kesalahan ku tetapi ku redha dengan ketentuanMu buat temanku mohon maaf jika selama perhubungan kita terdapat kelompangan, kepada yang tersayang akan ku kenang jasa Mu walaupun aku pembawa masalah dan beban kepada diri mu, ampun dan maafkanlah segala kesalahan yang telah ku lakukan walaupun ku tahu Memohon maaf kepada mu hanya lah ucapan yang tidak bernilai, walaupun begitu aku akan tetap memohon kemaafan agar terlerai segalanya dan Tuhan sahaja yang mengetahui isi hati ku ."


sayang selalu

din

Second last day of exam......

Hari second last exam baru rasa relax sikit .... tapi kena peka juga last exam ni susah sangat sangat
jadi lepas exam tadi aku pi lah library sat belajar sikit sementara tunggu hujan berhenti ... jadi sempat lah belajar dalam 3 tajuk ...alhamdulillah .. apa pun nak terima kasih juga kat my best friend rizz kerana dia tolong cantik kan blog aku ni .. huhuh boleh tahan .. tq very much ... muah jek utk rizz hehehe ....

okeh nnti ada masa kita sambung blogging lagi keh ... sayang semua

Tuesday, April 28, 2009

SELAMAT ULANG TAHUN


JUST 4 MY LOVELY BROTHER ..... SYG SANGAT KAT DIA




Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu
Yang selalu memberi Ingin sekali sekala jadi penerima

Cukup dengan salam dan manis doa


Prechorus:
Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta

Dan leburkan saja serpihan calar derita

Chorus


Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita ‘kan bertemu
Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan Selamat tinggal, selamat jalan


(Strings Bridge)


Prechorus
Aku hanya inginkan engkau setia

Kerana setia yang mencipta bahagiamu

Chorus
sayang abg selalu..

Entah lah ......



Sejak smlm rasa moody aja.... mungkin pasal housemate nya pasal aku dan dia mcm nie... pasal broadbandnya pasal jek ... ermmm entah lah .. smlm pi gunting rambut tetiba jek hp berbunyi "mesej pak mesej" aku pun tengok lah tetiba housemate minta pinjam broadband yg aku sembunyikan .. then si dia kata letak kat mana bagi jelahh ... ada kat antara baju putih dia suruhlah housemate aku cari tak jumpa .. then merajok kata nya ... than si dia pulak buat muka .. aku pun pelik ... buat dek jelah ...



hingga lah hari ni .. aku masih tertanya tanya .. perlu ker dia buat muka time housemate kita orang tak jumpa n merajok ttg broadband???? kira housemate nya lebih dari aku .... ermm entah lahh .. aku pun tak paham .. sampai hari ni ... my mood tak begitu elok .. dia tetap tak sedar kesalahan diri dia .. semua cara penyelesaian nya kembali kepada aku yang bersalah ... kadang kadang aku rasa semua ke aku buat ni salah ... betul ker??? ermm maksud nya aku nni mr wrong lah mcm tu .... pelik ker benar ker aku tetap tak tahu ...



terlintas jugak kat hati ni harus ker aku menjadi mcm nie ??? perlu ker aku pening pening pikir kan ttg masalah mcm ni ???? tapi apakan daya serumah dan sebilik ... pusing pusing kesitu juga jumpa nya ..



skrg si dia entah kuar kemana ... kalau aku nak kuar kena bgtahu dia tapi kalau dia kuar takperlu bagi tahu aku ..... ermm entah lahhhh aku sendiri tak paham .....

time aku cakap dia ego tak mengaku ... aku juga dipersalahkan ... aku juga yang dikatakan ego .... ermm terima jelah ... walau apapun ... terpaksa ku telan .. walaupun manis, pahit, masam payau... semua kena telan jugak .....





harap akan okeh lah yek..... apa pun harap doaku utk aku lulus dalam segala ujian yang tuhan berikan ini dimakbulkan dan dipermudahkan ....



amin .....





din sayang selalu....

Monday, April 27, 2009

My Best Friends..........


Nama dia Hafiz sty area rumah jugak ...... best friends jugak


Nama dia pulak aizool sepang .. selalu pi spang sty dgn dia .. tapi dia dah sambung belajo mana entah .. best friends jugakk ...




Nama dia rizz .... kira best friends jugak

Nama dia mr smile hehe nizam my best friends. tapi dia tak tahu lah dia anggap aku best friends ke tidak ..









Ada lagi .... heheh ni yg utama ...

Keluhan....

sorrylah lama tak blogging busy dengan exam lah, tempoh hari exam 2 hari berturut turut .. jam kepala ni .. stress pun ada ... ermm biasa lah kan siapa suruh study pandai pandai
hehehehhehehe ....

apa pun ari ni baca buku jugak ...lepak n tido n pi gunting rambut ... huhuh ringan sikit kepala otak ni ... ni pun masalah asyik dtg aja .. lepas satu satu .. ermmm stressss lahh harap harap semua nya tak menghalang pikiran saya ...

apa pun nak happy jek lupa kan masalah .. anggap yg positif jek .. moga moga tuhan membantu ...

jgn lupa doakan kejayaan din yek ..



sayang selalu
din

Tuesday, April 21, 2009

Memasak....

Hari ni terasa gatal pulak tangan ni .. bukan nak dpt duit n bukan jugak nak menampar org . tapi nak memasak ... jam 3.00 ptg baru mula memasak katanya
nak kata makan tengahari bukan .. mungkin makan ptg lah hehhe
masak biasa jek sawi masak tiram , udang masak sambal n telur dada biasa lah umah org bujang kan ..... tu jelah lepas masak relax main tenet lah apa lagi
huhuh
sowi lah pakai bahasa melayu nuddin jek mls nak pakai bahasa melayu kamus dewan
heheheheheheehheheheh

Monday, April 20, 2009

First Time ni...


Salam .. malam ni terasa pulak nak berblog katanya .. tetiba menggatal tangan ni nak buat blog ermmm .. tup tuo dah ada account sendiri kata nya .. hehe

nama din asal seberang tambak ... umor 24 masih belajo ... erm tapi tetap muda .. hahahah ...okeh lah nnti kita sambung lagi .. skrg ni ak membaca buku ..almaklumlah tengah bulan exam tapi mata dah mengantuk nie... tengok lah mcm mana kalau terajin tido jek
hehehhee..
salam buat semua muah muah muahh
slmt mlm