BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, April 30, 2009

kenangan bersama .........................

video








1 Mei 2009


saat menyedihkan.....saat pilu....... tarikh keramat.......
tiada ikatan apa pun lg......

Wednesday, April 29, 2009






RELA SETIA by DIDCAZLI

Termenung bila sendirian

mengunung seribu harapan
tak mampu ku melupakan
walau kian kehilangan


Kerna ku terlalu ingin kan
untukmu riang berkekalan
rela ku berlalu

walau mungkin tak termampu
Selagi daya hatiku

iniakan tetap ku menyayangi


Duka tiada ku peduli

bila rindu membelenggu
selagi nadi belum terhentiku

buktikan cinta sejati
tak mungkin akan ku kesali
kerna hidup mu kian bererti


Tak mungkin mudah kau mengerti
tak ingin saling di lukai
kedaifan ini
menjadi penghalang sanubari


Selagi daya hatiku ini

akan tetap ku menyayangi
duka tiada ku peduli
bila rindu membelenggu
selagi nadi belum terhentiku

buktikan cinta sejati



Tak mungkin daku kesali
kerna hidup mu kian bererti
Rela ku terus setia
menyayangi mu
menyintai mu
walau berjauhan
teguh kalimah kasih ku...


Rela ku terus setia
menyayangi mu
menyintai mu
walau berjauhan


Teguh kalimah kasih ku
termenung bila sendirian
mengunung seribu harapan
moga kau mengerti
bila nadi ku terhenti


Malam ini...


ermm tetiba perut lapar.. aku pun turun bawah beli makan ... waktu ni si dia dah takder pi jumpa kawan kot ... ermmm .. apa pun dia tak bagitahu lah nak pi mana or wat lah .. ermm harap dia selamat dah ... dah beli makan terus terasa nak blogging lagi itu yg tulis jek ... time kuar n masuk bilik tadi housemate aku tu senyap jek .. mungkin sentap pasal broadband kot ... ermmmm entah lah ... si dia pun seakan akan menyalahkan kelakuan ku tempoh hari kan . jadi biarlah aku berdiam diri utk beberapa hari sebelum aku pulang ke johor bahru ...
sambil blog ni sambil makan ... abis keyboard terperecik kuah mee ni
huhuhu ... hanya itu yang mampu makan ... apa pun bersyukur .. aku harap last paper exam aku , aku dapat jawap .. doakan yek semua .. okeh lah tak boleh berikan tumpan lah nak makan nak blogging lagi huhuhuh
apa apa pun selamat malam semua ... apa pun aku tetap sedih dengan segala keadaan yang berlaku .... tapi apa kan daya doa sahaja lah ...



"Suatu saat akan tiba bila aku akan mengenangkan kisah lalu .. walaupun ia pahit tetapi tetap kutelan seperti manisan, kini tiba di saat akhir ini aku akan pulang bersama kenangan pahit yang mengguris benak ku walaupun itu bukan kesalahan ku tetapi ku redha dengan ketentuanMu buat temanku mohon maaf jika selama perhubungan kita terdapat kelompangan, kepada yang tersayang akan ku kenang jasa Mu walaupun aku pembawa masalah dan beban kepada diri mu, ampun dan maafkanlah segala kesalahan yang telah ku lakukan walaupun ku tahu Memohon maaf kepada mu hanya lah ucapan yang tidak bernilai, walaupun begitu aku akan tetap memohon kemaafan agar terlerai segalanya dan Tuhan sahaja yang mengetahui isi hati ku ."


sayang selalu

din

Second last day of exam......

Hari second last exam baru rasa relax sikit .... tapi kena peka juga last exam ni susah sangat sangat
jadi lepas exam tadi aku pi lah library sat belajar sikit sementara tunggu hujan berhenti ... jadi sempat lah belajar dalam 3 tajuk ...alhamdulillah .. apa pun nak terima kasih juga kat my best friend rizz kerana dia tolong cantik kan blog aku ni .. huhuh boleh tahan .. tq very much ... muah jek utk rizz hehehe ....

okeh nnti ada masa kita sambung blogging lagi keh ... sayang semua

Tuesday, April 28, 2009

SELAMAT ULANG TAHUN


JUST 4 MY LOVELY BROTHER ..... SYG SANGAT KAT DIA




Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu
Yang selalu memberi Ingin sekali sekala jadi penerima

Cukup dengan salam dan manis doa


Prechorus:
Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta

Dan leburkan saja serpihan calar derita

Chorus


Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita ‘kan bertemu
Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan Selamat tinggal, selamat jalan


(Strings Bridge)


Prechorus
Aku hanya inginkan engkau setia

Kerana setia yang mencipta bahagiamu

Chorus
sayang abg selalu..

Entah lah ......



Sejak smlm rasa moody aja.... mungkin pasal housemate nya pasal aku dan dia mcm nie... pasal broadbandnya pasal jek ... ermmm entah lah .. smlm pi gunting rambut tetiba jek hp berbunyi "mesej pak mesej" aku pun tengok lah tetiba housemate minta pinjam broadband yg aku sembunyikan .. then si dia kata letak kat mana bagi jelahh ... ada kat antara baju putih dia suruhlah housemate aku cari tak jumpa .. then merajok kata nya ... than si dia pulak buat muka .. aku pun pelik ... buat dek jelah ...



hingga lah hari ni .. aku masih tertanya tanya .. perlu ker dia buat muka time housemate kita orang tak jumpa n merajok ttg broadband???? kira housemate nya lebih dari aku .... ermm entah lahh .. aku pun tak paham .. sampai hari ni ... my mood tak begitu elok .. dia tetap tak sedar kesalahan diri dia .. semua cara penyelesaian nya kembali kepada aku yang bersalah ... kadang kadang aku rasa semua ke aku buat ni salah ... betul ker??? ermm maksud nya aku nni mr wrong lah mcm tu .... pelik ker benar ker aku tetap tak tahu ...



terlintas jugak kat hati ni harus ker aku menjadi mcm nie ??? perlu ker aku pening pening pikir kan ttg masalah mcm ni ???? tapi apakan daya serumah dan sebilik ... pusing pusing kesitu juga jumpa nya ..



skrg si dia entah kuar kemana ... kalau aku nak kuar kena bgtahu dia tapi kalau dia kuar takperlu bagi tahu aku ..... ermm entah lahhhh aku sendiri tak paham .....

time aku cakap dia ego tak mengaku ... aku juga dipersalahkan ... aku juga yang dikatakan ego .... ermm terima jelah ... walau apapun ... terpaksa ku telan .. walaupun manis, pahit, masam payau... semua kena telan jugak .....





harap akan okeh lah yek..... apa pun harap doaku utk aku lulus dalam segala ujian yang tuhan berikan ini dimakbulkan dan dipermudahkan ....



amin .....





din sayang selalu....

Monday, April 27, 2009

My Best Friends..........


Nama dia Hafiz sty area rumah jugak ...... best friends jugak


Nama dia pulak aizool sepang .. selalu pi spang sty dgn dia .. tapi dia dah sambung belajo mana entah .. best friends jugakk ...




Nama dia rizz .... kira best friends jugak

Nama dia mr smile hehe nizam my best friends. tapi dia tak tahu lah dia anggap aku best friends ke tidak ..









Ada lagi .... heheh ni yg utama ...

Keluhan....

sorrylah lama tak blogging busy dengan exam lah, tempoh hari exam 2 hari berturut turut .. jam kepala ni .. stress pun ada ... ermm biasa lah kan siapa suruh study pandai pandai
hehehehhehehe ....

apa pun ari ni baca buku jugak ...lepak n tido n pi gunting rambut ... huhuh ringan sikit kepala otak ni ... ni pun masalah asyik dtg aja .. lepas satu satu .. ermmm stressss lahh harap harap semua nya tak menghalang pikiran saya ...

apa pun nak happy jek lupa kan masalah .. anggap yg positif jek .. moga moga tuhan membantu ...

jgn lupa doakan kejayaan din yek ..



sayang selalu
din

Tuesday, April 21, 2009

Memasak....

Hari ni terasa gatal pulak tangan ni .. bukan nak dpt duit n bukan jugak nak menampar org . tapi nak memasak ... jam 3.00 ptg baru mula memasak katanya
nak kata makan tengahari bukan .. mungkin makan ptg lah hehhe
masak biasa jek sawi masak tiram , udang masak sambal n telur dada biasa lah umah org bujang kan ..... tu jelah lepas masak relax main tenet lah apa lagi
huhuh
sowi lah pakai bahasa melayu nuddin jek mls nak pakai bahasa melayu kamus dewan
heheheheheheehheheheh

Monday, April 20, 2009

First Time ni...


Salam .. malam ni terasa pulak nak berblog katanya .. tetiba menggatal tangan ni nak buat blog ermmm .. tup tuo dah ada account sendiri kata nya .. hehe

nama din asal seberang tambak ... umor 24 masih belajo ... erm tapi tetap muda .. hahahah ...okeh lah nnti kita sambung lagi .. skrg ni ak membaca buku ..almaklumlah tengah bulan exam tapi mata dah mengantuk nie... tengok lah mcm mana kalau terajin tido jek
hehehhee..
salam buat semua muah muah muahh
slmt mlm